Ανήσυχη Γη

Η ταινία εξερευνά το τοπίο της ανθρώπινης αντίστασης. Το 2007, σε μια συγκυρία οικονομικής κρίσης, μία ομάδα γειτόνων στην εργατική περιοχή της Γρανάδα, κατάφερε να μεταμορφώσει μία χωματερή στην άκρη της πόλης σε ένα φυσικό προϊόν αντίστασης. Το περιβόλι βρίσκεται σε μια ρεματιά σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από τους ομαδικούς τάφους του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Γκαρσία Λόρκα. Είναι ένας ελεύθερος χώρος, όπου περιθωριοποιημένοι άνθρωποι δουλεύουν καθημερινά με τη γη, ένας χώρος όπου υπάρχει τάξη χωρίς πολιτική, χωρίς πίστη, χωρίς θρησκεία. Η ταινία ακολουθεί τον Αντόνιο, τον Σαντιάγο και τον Όσκαρ, τρεις φίλους ριζωμένους βαθιά στο χώμα που τους επέτρεψε να επαναπροσδιορίσουν φαντασιακά τις ζωές τους και να αμφισβητήσουν τους πρακτικούς περιορισμούς που προκύπτουν από τις κοινωνικές και ιστορικές συγκυρίες.

Chiara Ambrosio

H Κιάρα Αμπρόσιο είναι κινηματογραφίστρια και οπτική καλλιτέχνης, που δουλεύει με animation, πειραματικό κινηματογράφο, ντοκιμαντέρ και ήχο, εξερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε, θυμόμαστε, αρθρώνουμε και διατηρούμε τις προσωπικές και συλλογικές ιστορίες και πώς τις τοποθετούμε μέσα από το φίλτρο της μνήμης και της φαντασίας.

Caterina Pasqualino

H Κατερίνα Πασκουαλίνο είναι ανθρωπολόγος και η έρευνά της σχετικά με το Τσιγγάνικο Φλαμένκο τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει καταλήξει στο επιδραστικό της βιβλίο Flamenco Gitan. Το ενδιαφέρον της για την επιτέλεση και την τελετουργία και για τη σχέση τους με τον πειραματικό κινηματογράφο εξερευνάται στο βιβλίο που συνεπιμελήθηκε με τον Αρντ Σνάιντερ, με τίτλο Experimental Film and Anthropology. Αυτό το ενδιαφέρον την ώθησε στο να στραφεί προς τη γλώσσα του πειραματικού κινηματογράφου.