Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη Ράχη

Το λαϊκό παραμύθι έρχεται από ένα μακρύ ταξίδι στο χρόνο για να συναντήσει τους ανθρώπους του 21ου αιώνα. Με αφορμή το Φεστιβάλ Αφήγησης επιχειρείται η σύνδεση της ομορφιάς ενός τόπου με τη σοφία του άχρονου και άτοπου των ιστοριών. Η ανταπόκριση κατοίκων και επισκεπτών, διοργανωτών και ακροατηρίου, σε συνδυασμό με την καλλιτεχνική επιρροή και έμπνευση του προφορικού παραμυθιού αλλά και την επιστημονική του αξία, αποτυπώνεται στο παρόν μικρό χρονικό, που επιθυμεί να δημιουργήσει μια πρωτότυπη πρόταση πολιτισμού και επικοινωνίας.

Φωτεινή Στεφανή

Η Φωτεινή Στεφανή έχει σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οπτική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στην Αγγλία. Έχει εργαστεί σε διάφορες οργανώσεις υλοποιώντας κοινωνικά προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και παράλληλα τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το ντοκιμαντέρ. Τα «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» είναι η τέταρτη ταινία που έχει ολοκληρώσει.

Δημήτρης Προύσαλης

Ο Δημήτρης Προύσαλης σπούδασε Παιδαγωγικά, Βιβλιοθηκονομία και Λαογραφία, και μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή. Σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση και ασχολείται με τη συλλογή, καταγραφή, μελέτη και ανάλυση, του λαϊκού παραμυθιού από το 1999. Έχει πραγματοποιήσει εκδόσεις, δημοσιεύσεις, εισηγήσεις σε συμπόσια και διεθνή συνέδρια με θέμα το λαϊκό παραμύθι. Επίσης, έχει συντονίσει εργαστήρια και σεμινάρια και έχει συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.