Άλλη Ευρώπη

Τι συμβαίνει στους Αφρικανούς μετανάστες όταν τους δίδεται ο χαρακτηρισμός του πολιτικού πρόσφυγα; Ποιες προκλήσεις θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν και ποιες οι προοπτικές για έναν αξιοπρεπή βιοπορισμό στην Ιταλία; Στο Τορίνο από τον Δεκέμβριο του 2008 μία εγκαταλελειμμένη κλινική έχει καταληφθεί παράνομα από περισσότερους από 200 πρόσφυγες. Όλοι τους είναι νόμιμοι.

Τρεις εμβληματικοί χαρακτήρες μάς οδηγούν σε μια ιστορία που αποκαλύπτει, με τη προσωπική της ματιά, την συλλογική ιστορία, ένα συμβολικό παραμύθι για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σήμερα, για τις μεταναστευτικές πολιτικές τους και τις αλλαγές που περνούν στο κοινωνικό ιστό των ευρωπαϊκών πόλεων.

Rossella Schillaci

Η Rossela Schillaci έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οπτική Ανθρωπολογία και τη Σκηνοθεσία Ντοκιμαντέρ από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Ηνωμένο Βασίλειο). Το 2009 επελέγη για τη Συνάντηση Ταλέντων της Μπερλινάλε. Διηύθυνε την παραγωγή και σκηνοθέτησε αρκετά ντοκιμαντέρ για τη RAI και το Sky. Τα τελευταία τρία ντοκιμαντέρ της έχουν βραβευθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ζαν Ρους στο Παρίσι, του Βραβείου για το Μεσογειακό Ντοκιμαντέρ και Ρεπορτάζ του RAI, και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορίνο.