Λάινφορκ

Με τη μορφή καθηλωτικού διαλογισμού πάνω στο πέρασμα του χρόνου και στην επίμονη ηχώ του χώρου, η ταινία Λάινφορκ ακολουθεί τις καθημερινές ιεροτελεστίες ενός ηλικιωμένου ζεύγους που ζει στα Απαλάχια Όρη στο Κεντάκι. Έχοντας μπει για τα καλά στα ογδόντα, ο Λι Σέξτον είναι ο τελευταίος εν ζωή δεσμός με το μακρινό παρελθόν της επαρχιακής Αμερικάνικης μουσικής. Συνταξιούχος ανθρακωρύχος, με μαύρους πια πνεύμονες, ο Λι και η σύζυγός του, Όπαλ, εξακολουθούν να καλλιεργούν τη γη στην οποία αυτός γεννήθηκε. Μαζί αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες για την υγεία και τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Γυρισμένο σε διάστημα τριών ετών, το Λάινφορκ είναι μία ταινία παρατήρησης, που καταγράφει έναν γάμο, μία κοινότητα, την ανθεκτικότητα αυτών των ανθρώπων και την ακατέργαστη, κι όμως απαλή μουσική ενός μη αναγνωρισμένου θρύλου του μπάντζο, συνδεδεμένου άρρηκτα με το παρελθόν αλλά και με το παρόν.

Jeff Silva

Ο Τζεφ Σίλβα είναι κινηματογραφιστής, καλλιτέχνης και καθηγητής από τη Βοστώνη. Εργάζεται με διάφορα Μέσα και κινηματογραφικά είδη, αλλά τα έργα του συγγενεύουν με τις παραδόσεις του πειραματικού κινηματογράφου και τις νέες τάσεις του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ, εξερευνώντας επαναλαμβανόμενες οπτικές στις ζωές των υποκειμένων του, συχνά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα πιο πρόσφατα, ολοκληρωμένα έργα του περιλαμβάνουν τις ταινίες Linefork (2017), Ivan & Ivana (2011), και Balkan Rhapsodies: 78 Measures of War (2008), που έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ και σε μουσεία διεθνώς. Επί χρόνια συνεργάτης του Sensory Ethnography Lab του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, συνέβαλε εξαρχής στη συγκρότηση του προγράμματος σπουδών και στην μεθοδολογίας του προγράμματος, ενώ υπήρξε συνεργάτης του ιδρυτή και διευθυντή του προγράμματος, Λουσιέν Κάσταϊνγκ Τέιλορ. Το 2000 συν-ίδρυσε το BALAGAN, μία εναλλακτική σειρά προβολών micro-cinema στη Βοστώνη, που εξακολουθεί να προβάλλει περιθωριοποιημένες ταινίες στην κοινότητα.

Vic Rawlings

Ο Βικ Ρόουλινγκς είναι μουσικός, κατασκευαστής μουσικών οργάνων, καλλιτέχνης που ασχολείται με ηχητικές εγκαταστάσεις, κινηματογραφιστής και δάσκαλος/ελεύθερος επαγγελματίας, που κατοικεί στη δυτική Μασαχουσέτη. Ασχολείται ενεργά με την ηλεκτροακουστική μουσική, πολύ συχνά χρησιμοποιώντας ένα τσέλο με ενισχυτή και ένα ηλεκτρονικό όργανο που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει ο ίδιος. Ως επισκέπτης καθηγητής, έχει συνεργαστεί με το Ωδείο Όμπερλιν, το ΜΙΤ, το Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, το Πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνια, το Πρίνστον, το Ντάρτμουθ και το Γουέσλιαν. Τα εκπαιδευτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν δράσεις πάνω στη διαδικασία της ακρόασης, συλλογικούς ηχητικούς αυτοσχεδιασμούς, και κατασκευή ηλεκτροακουστικών οργάνων, καθώς και πιο συμβατικά είδη μουσικής (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα/μπάντζο/μαντολίνο) με μεγάλες διαφοροποιήσεις στο στυλ.