Σε Έπαινο των Σκιών

Η ταινία είναι η ποιητική απεικόνιση του Τόνι, της Γκουέν και της Λέα Μπέλα στη ζωή τους στα βόρεια της Νέας Υόρκης δίχως ηλεκτρικό, γκάζι, ίντερνετ και κινητά τηλέφωνα. Ο τρόπος ζωής τους, αν και αντισυμβατικός, προάγει την ερώτηση τού τι είναι απαραίτητο στις ζωές μας. Είναι δυνατόν να ζεις με πολύ λίγα, αλλά ταυτόχρονα να βιώνεις τόσα πολλά; Αντίθετα με τον ημι-άγριο άνθρωπο του βουνού, η ταινία δεν μιλά για επιβίωση αλλά για μια ακμάζουσα και εύρωστη οικογενειακή ζωή. Μέσα από τον μινιμαλισμό τους, μπορούμε να δούμε ότι τα πράγματα στη ζωή μας δεν είναι αυτά που μας παρέχουν άνεση ή ευτυχία, και αρχίζουμε να αμφισβητούμε τους εαυτούς και αυτά που χρειαζόμαστε, και, ακόμη πιο σημαντικό, αυτά που δεν χρειαζόμαστε. Η οικογένεια επέτρεψε στους κινηματογραφιστές να ζήσουν όπως και εκείνοι, και να τους κινηματογραφήσουν σε μια εβδομάδα.

Kayla Reopelle

Η Kayla Reopelle είναι παραγωγός ντοκιμαντέρ, σχεδιάστρια νέων Μ.Μ.Ε. και μπλόγκερ στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Αναζητεί μελέτες που προωθούν τη συνεργασία μεταξύ δημιουργών, υποκειμένων και κοινού. Αποφοίτησε από το Ithaca College με πτυχίο στις Σπουδές και Παραγωγή Ντοκιμαντέρ έχοντας ως δευτερεύον αντικείμενο τις Πολιτικές Επιστήμες.

Evan Raymond Spitzer

Ο Evan Raymond Spitzer είναι εικονολήπτης, παραγωγός ντοκιμαντέρ, εκδότης και σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων στο Βερολίνο της Γερμανίας. Παράγει ταινίες εξασκούμενος στον πειραματικό εθνογραφικό κινηματογράφο. Αποφοίτησε από το Ithaca College με πτυχίο στις Σπουδές Ντοκιμαντέρ έχοντας ως δευτερεύον αντικείμενο την Ανθρωπολογία, και έχει γερμανική και αμερικανική υπηκοότητα.