Χουαγί

Το Χουαγί είναι μία συλλογή από appunti (σημειώσεις), που επιχειρεί να δώσει φωνή σε μια νέα γενιά Ιταλών, νεαρών Κινέζων που μεγάλωσαν σε διαφορετικά Ιταλικά πλαίσια και υποχρεώθηκαν να έρθουν αντιμέτωποι με το ζήτημα της ταυτότητας τους. Η ταινία συλλέγει θραύσματα από ιστορίες για νεαρούς άντρες και γυναίκες που βρίσκονται ανάμεσα σε τρεις κόσμους: τον κόσμο στον οποίον ανήκουν οι γονείς τους, την Ιταλία στην οποιά μεγάλωσαν και τη σύγχρονη Κίνα, την οποία πασχίζουν να κατανοήσουν.

Η ταινία προβλήθηκε στο MUDEC Milan για το DocuCity 2017 και στο EPIC Montréal 2017.

Yuebai Liu

Η Γιουεμπάι Λιου είναι Ιταλίδα-Κινέζα ερευνήτρια, συγγραφέας και αυτοδίδακτη κινηματογραφίστρια. Πειραματίζεται ενεργά με το μέσο του βίντεο ως εργαλείο αφήγησης και αναζήτησης του πώς σχετιζόμαστε με τον κόσμο γύρω μας. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο London School of Economics & Political Science.

Matteo Primiterra

O Ματέο Πριμιτέρα είναι ντοκιμαντερίστας, συνιδρυτής της ομάδας Kinonauts και βοηθός καθηγητή στο Ντοκιμαντέρ στο Πανεπιστήμιο IUAV της Βενετίας. Έχει σπουδάσει σχέδιο και παραγωγή Οπτικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο IUAV της Βενετίας.