Πώς να φτιάξεις μια Kamra-e-faoree

To «Afghan Box Camera» καταγράφει μια ζώσα μορφή φωτογραφίας που κινδυνεύει να εξαφανιστεί στο Αφγανιστάν, ένα από τα τελευταία μέρη στη Γη όπου οι φωτογράφοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν έναν απλό τύπο στιγμιαίας φωτογραφικής μηχανής που λέγεται «kamra-e-faoree» (στιγμιαία κάμερα) προσπαθώντας να βγάλουν τα προς το ζην. Η χειροποίητη ξύλινη φωτογραφική μηχανή είναι ταυτόχρονα μηχανή και σκοτεινός θάλαμος και γενιές Αφγανών έχουν φωτογραφηθεί με αυτή, συνήθως για φωτογραφίες ταυτότητας. Σε κάποιο στάδιο είχε κηρυχθεί παράνομη όταν οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν τη φωτογραφία αναγκάζοντας τους φωτογράφους να κρύψουν ή να καταστρέψουν τα εργαλεία τους. Σε αυτή τη ταινία ο Manawar Shah, ένας νεαρός ξυλουργός στη Καμπούλ, φτιάχνει μια τέτοια κάμερα.

Sean Foley

Ο Sean Foley, Ιρλανδός εθνογράφος που ειδικεύεται στην οπτική ανθρωπολογία, εργάζεται ως ερευνητής σε καλλιτεχνικά πρότζεκτ. Επισκέφθηκε το Αφγανιστάν για πρώτη φορά το 2002. Έχει κάνει εθνογραφικές ταινίες για τους εργάτες νεκροτομείων στην Ινδία, τον τουρισμό στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, και την πολιτιστική οικολογία στην νότιο Ελλάδα.

Lukas Birk

Ο Lukas Birk είναι ένας Αυστριακός καλλιτέχνης που εκθέτει τακτικά και διοργανώνει εργαστήρια για τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Δουλεύει κυρίως στην Ασία. Στην Κίνα και την Ινδονησία έχει στήσει προγράμματα για καλλιτέχνες, όπως και δίκτυα συνεργασίας τοπικών καλλιτεχνών με συναδέλφους του στην πατρίδα του, Αυστρία.