Δέσμευση Καρδιάς

Η Σομάι, μια πρώην εργάτρια του σεξ από την Πατάγια, ζει στην ανεμοδαρμένη Γιουτλάνδη. Είκοσι πέντε χρόνια πριν, ήρθε στο Thy της Γιουτλάνδης να παντρευτεί τον Νίελς, και από τότε έχει βοηθήσει γυναίκες από το χωριό της στην Ταϊλάνδη να παντρευτούν Δανούς άνδρες. Τώρα είναι σειρά της ανιψιάς της …. Η Σομάι και ο Νίελς βάζουν μια προσωπική αγγελία στις εφημερίδες, και σύντομα ένας μνηστήρας κάνει την εμφάνισή του. Στο μεταξύ, στην Ταϊλάνδη, μια άλλη νέα γυναίκα, η Σάεγκ προσπαθεί να βρει Δανό άντρα, αλλά η Σομμάι δεν μπορεί να τη βοηθήσει. Αντιθέτως, πρέπει να φροντίσει και για τον γιο της εργαζόμενη στα σεξ μπαρ στην Πατάγια. Δέκα χρόνια αργότερα, τους συναντάμε όλους πάλι και βλέπουμε τις συνέπειες που είχαν οι επιλογές τους για τους εαυτούς τους, τα παιδιά τους και για τις δύο μικρές κοινότητες σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Σε τόνο προσωπικό και με τρόπο προσεκτικό, πεπρωμένα και όνειρα συνυφαίνονται μεταξύ τους σε ένα υπαρξιακό ταξίδι ζωής.

Sine Plambech

Η Sine Plambech είναι ανθρωπολόγος στο Δανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (DIIS) και Επίκουρος Καθηγητής στο Κολλέγιο Μπάρναρντ, του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Για 15 χρόνια η Πλαμπέχ έχει εργαστεί με μεταναστευτικές κοινωνίες στην Ταϊλάνδη, τη Νιγηρία, την Ιταλία και τη Δανία. Έχει εργαστεί για τα Ηνωμένα Έθνη και ως σύμβουλος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως επίσης και για κυβερνήσεις και ΜΚΟ. Το 2016 η Πλαμπέχ έλαβε το υψηλού κύρους βραβείο Sapere Aude για τη νεανική αριστεία από το Δανικό Συμβούλιο Ερευνών. Η βαθιά εξοικείωση, για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια, της Σίνε Πλαμπέχ με τις Ταϊλανδές γυναίκες και τη ζωή τους αποτέλεσε πάντα σύμμαχο των σκηνοθετών, βοηθώντας τους να κινηματογραφήσουν σημαντικό υλικό και την ίδια στιγμή να αποφύγουν τις στερεοτυπικές αναπαραστάσεις.

Janus Metz

Ο Janus Metz (1974) είναι διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος σκηνοθέτης. Το τελευταίο του φιλμ Borg vs McEnroe (2017) ήταν το φιλμ που προβλήθηκε στην πρεμιέρα του τελευταίου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και διανεμήθηκε σε αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Το ντοκιμαντέρ του Armadillo (2010) έλαβε το Α΄ Βραβείο του Semaine de la Critique στο Φεστιβάλ Καννών, καθώς και πληθώρα άλλων βραβείων, περιλαμβανομένου ενός Emmy για την καλύτερη σκηνοθεσία, ένος βραβείου Grierson, ενώ προτάθηκε για το Βραβείο Ευρωπαϊκού Φιλμ. Ο Ιάνους Μετζ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης στην Οπτική Ανθρωπολογία και η δουλειά του περιλαμβάνει καλλιτεχνικά φιλμ, εμπορικά και μουσικά βίντεο.