Φάε τα Παιδιά σου

«Είμαστε Έλληνες, όχι Ιρλανδοί. Εμείς, οι εργάτες, θα αντισταθούμε», φώναζαν διαδηλωτές στην Αθήνα το 2009. Αυτή η στιγμή παρακίνησε τις σκηνοθέτιδες να διαρωτηθούν γιατί η Ιρλανδία ήταν «το καλό παιδί» της Ευρώπης και το σύμβολο της λιτότητας και δομικής προσαρμογής. Η ταινία «Eat Your Children» είναι μια πρόκληση, μία πέρα για πέρα ακτιβιστική ταινία, ένα φιλμ που επιχειρεί να καταγράψει το αόρατο. Είναι ένα road trip και μια αποστολή δύο φίλων που μετανάστευσαν από την Ιρλανδία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κατάρρευσης του 2008 και επιστρέφουν για να εξετάσουν την υποτιθέμενη αποδοχή στη χώρα του χρέους και της λιτότητας. Η ταινία χρησιμοποιεί το στιλ του visual essay, αναμιγνύοντας υλικό παρατήρησης, επιτόπιες συνεντεύξεις, μουσική και υλικό αρχείου για να ξεδιαλύνει τις σύγχρονες μετενσαρκώσεις της ιρλανδικής ταυτότητας, της μετα-αποικιοκρατίας, του εθνικισμού, της παγκοσμιοποίησης και της αντίστασης.

Treasa O'Brien

Η Treasa O’Brien είναι σκηνοθέτης και συγγραφέας. Οι ταινίες της (μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ) έχουν προβληθεί διεθνώς συμπεριλαμβανομένων των Λιβάνου, Μεξικού, Παλαιστίνης, Ιταλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας. Σπούδασε σκηνοθεσία στο πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου, εικαστικές τέχνες στη Σχολή Τέχνης & Σχεδίου Λίμερικ και συμμετείχε στο Rogue Film School του Βέρνερ Χέρτσοκ στο Νιου Τζέρσεϊ. Αυτήν την εποχή κάνει το διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ με τον Joshua Oppenheimer και τη May Ingawanij στην επιτροπή της.

Mary Jane O'Leary

Η Mary Jane O’Leary είναι δημοσιογράφος και ερευνήτρια με καταγωγή από το Κομπ της Κομητείας Κορκ. Επανατοποθετήθηκε προσφάτως στο Λίβερπουλ για να εκπονήσει το διδακτορικό της στην Κοινωνιολογία και τη Γλωσσολογία και διδάσκει Κοινωνιολογική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο του Τζον Μουρς. Αφότου αποφοίτησε, εκπαιδεύτηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδα στο Κορκ και εργάστηκε στο Thomas Crosbie Media ως επιμελήτρια. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και εργάστηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Βαρκελώνης ως ερευνήτρια.