Κινέζοι Γεννημένοι στη Βρετανία

Eνα ντοκιμαντέρ για τον Ντάνιελ και τον Κέβιν, δύο σχολιαρόπαιδα που γεννήθηκαν από γονείς Κινέζους μετανάστες και ζουν στο Μάντσεστερ. Η ταινία καταγράφει τις καθημερινές τους προσπάθειες να συμφιλιώσουν την βρετανική με την κινέζικη πλευρά τους μέσα από τις εμπειρίες τους στο σχολείο, ως εθελοντές σε ένα κοινοτικό κέντρο και στο σπίτι. Η ταινία χρησιμοποιεί μία προσέγγιση, που βασίζεται στον διάλογο και τη στενή επαφή με τους πρωταγωνιστές για να κατανοήσει τις ευάλωτες πτυχές, μέσω των οποίων τα αγόρια αναζητούν την θέση τους στην βρετανική κοινωνία. Δεν αποκαλύπτει μόνο νέες διαστάσεις για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα αγόρια βιώνουν τον κόσμο τους, αλλά επιχειρεί να μειώσει την γνωσιολογική βία των κυρίαρχων οπτικών μορφών αναπαράστασης.

Andy Lawrence

Ο Andy Lawrence είναι λέκτορας της Οπτικής Ανθρωπολογίας στο Granada Centre for Visual Anthropology του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και αυτήν την περίοδο είναι προσωρινός fellow στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία. Οι ταινίες του διατίθενται διεθνώς και μια επιλογή της δουλειάς του υπάρχει online στην ιστοσελίδα της εταιρείας παραγωγής του, AllRitesReversed. Έχει κάνει ταινίες για τη γέννηση, το θάνατο, την εφηβεία, τα γηρατειά, την περιπέτεια και την ταυτότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία, ενώ έχει εργαστεί για την τηλεόραση στη Βρετανία, τις Η.Π.Α. και την Ολλανδία, γύρω από μια ποικιλία θεμάτων.

Elena Barabantseva

Η Δρ. Elena Barabantseva είναι senior λέκτορας στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Η έρευνά της επικεντρώνεται σε ερωτήματα της κινεζικής εθνικής ταυτότητας, συνόρων, μετανάστευσης, εθνικής πολιτικής και κινεζικής διασποράς. Το βιβλίο της, «Overseas Chinese, Ethnic Minorities, and Nationalism: De-Centering China» (Routledge, 2011) αναλύει τον ρόλο των εθνικών μειονοτήτων για να κατανοήσει την υπό συζήτηση φύση του κινεζικού έθνους. Η τωρινή της έρευνα επικεντρώνεται και στα σύνορα της κινεζικής ταυτότητας, εξετάζοντας ζητήματα της μετανάστευσης λόγω γάμου κατά μήκος των συνόρων της χώρας και πειραματιζόμενη με οπτικοακουστικές μεθόδους έρευνας.{