Ανάμεσα στο Ισλάμ και στο Ιερό Δάσος

Ένας ανθρωπολόγος και ένας γλωσσολόγος από την Γερμανία προσπαθούν να καταλάβουν μία τελετουργία που λαμβάνει χώρα σε ένα μικρό χωριό στην ακτή της Γουινέας, στη Δυτική Αφρική. Μαθαίνουν ότι δύο φαινομενικά αντικρουόμενες τελετές πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια μιας τετραήμερης εκδήλωσης στη μνήμη μιας γυναίκας που απεβίωσε πρόσφατα: ένας μουσουλμάνικος εορτασμός για την 40ή μέρα από τον θάνατο, που πραγματοποιεί ένας ιμάμης της περιοχής, και το τελετουργικό δρώμενο Mkisaata, που πραγματοποιούν μέλη της μυστικής γυναικείας κοινότητας Nalu για να τιμήσουν το μέλος τους που πέθανε. Καθώς οι άνδρες εξηγούν στους κινηματογραφικές τις αντίστοιχες εκδοχές των γεγονότων, οι ερευνητές προσελκύονται όλο και περισσότερο από το τελετουργικό των γυναικών της μυστικής κοινότητας και γίνονται μέρος της επιτέλεσης του δρώμενου.

Martin Gruber

Ο Martin Gruber σπούδασε Οπτική Ανθρωπολογία στο Goldsmiths College του Λονδίνου και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Εργάζεται ως εθνογράφος και κινηματογραφιστής και διδάσκει οπτική ανθρωπολογία. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη συμμετοχική εθνογραφική παραγωγή ταινιών στο τμήμα Ανθρωπολογίας και Πολιτιστικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο της Βρέμης. Οι ταινίες του έχουν προβληθεί ευρέως σε διεθνή εθνογραφικά φεστιβάλ κινηματογράφου.

Frank Seidel

O Φρανκ Σέιντελ σπούδασε Αφρικανικές Σπουδές, Πολιτισμική Ανθρωπολογία και Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, στη Γερμανία. Αφότου ολοκλήρωσε το διδακτορικό του το 2008, εργάστηκε σαν μεταδιδακτορικός και επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα από το 2010 ως το 2015. Έχει μακρά εμπειρία στην επιτόπια έρευνα και στις ερευνητικές του μεθόδους χρησιμοποιεί εργαλεία από ολόκληρο το διαθέσιμο ψηφιακό φάσμα, όπως είναι το βίντεο, ο ήχος, η εικόνα καθώς και η ψηφιακή σύνθεση διαφόρων ειδών μεταγραφών.