Το να Είσαι Ανθρωπολόγος: Η Ευτυχία των Δασκάλων

Ένα ντοκιμαντέρ που εξερευνά, με μια προσωπική ματιά, την δουλειά μερικών από τους πρωτοπόρους ανθρωπολόγους στην Αργεντινή. Μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων στα σπίτια τους, ανακαλύπτουμε διάφορες μορφές τού τι σημαίνει να είσαι ανθρωπολόγος στην Αργεντινή. Οι φωνές και χειρονομίες τους αποκαλύπτουν τις δυσκολίες και τις επιβραβεύσεις τού να είσαι ανθρωπολόγος.

Soledad Torres Aguero

Γεννημένη στην Αργεντινή, η Soledad Torres Aguero είναι ανθρωπολόγος, φωτογράφος και παραγωγός ντοκιμαντέρ. Από το 2004, έχει συν-σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ. Δουλεύει με γηγενείς ανθρώπους στην βόρεια Αργεντινή, πειραματιζόμενη με συμμετοχικές βίντεο μεθολογίες, και κάνει οπτική έρευνα. Συν-σκηνοθετεί ένα οπτικοακουστικό πρότζεκτ με τον τίτλο «Τροχιές» που στοχεύει να δημιουργήσει ένα δημόσιο αρχείο ανθρωπολόγων από τη Λατινική Αμερική.

Soledad Gesteira

Γεννημένη στην Αργεντινή, η Soledad Gesteira είναι ανθρωπολόγος. Εργάστηκε για παραπάνω από δέκα χρόνια στην περίφημη μη κυβερνητική οργάνωση «Abuelas de Plaza de Mayo». Αυτήν την περίοδο είναι διδακτορική υποψήφια στην Ανθρωπολογία στο πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες.