Ζώντας Πλένοντας: Καθημερινότητα και Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα στην Ινδονησία

Η ταινία Ζώντας Πλένοντας μας ταξιδεύει στον κόσμο της συνήθως αθέατης καθημερινότητας πέντε Ινδονησίων της μεσαίας τάξης. Καθώς η Ινδονησία εξελίσσεται σε μία από τις πλέον αναδυόμενες οικονομίες του πλανήτη και σε μία αναπτυσσόμενη αγορά, υπάρχουν κρυμμένες επιπτώσεις για την συνεχώς διευρυνόμενη μεσαία τάξη επαγγελματιών της χώρας, καθώς και για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Το Ζώντας Πλένοντας αποτυπώνει αυτή τη συγκυρία, καθώς οι αλλαγές στις έμφυλες σχέσεις, οι νέες τεχνολογίες και η ανησυχία για το περιβάλλον επηρεάζουν την οργάνωση της οικιακής ζωής. Οι πρωταγωνίστριες Λία, Ντίνα, Νίνγκ, Άντι και Νουρ, μας δείχνουν πώς οι ίδιες, μαζί με τις οικογένειές τους και οικιακές βοηθούς, ελίσσονται και αυτοσχεδιάζουν την περίπλοκη σχέση της επαγγελματικής καριέρας και των φιλοδοξιών με τις ανιαρές δουλειές του σπιτιού που τις καταπιέζουν.

Nadia Astari

H Νάντια Αστάρι είναι ανεξάρτητη ντοκιμαντερίστρια και κατοικεί στην Αυστραλία και την Ινδονησία. Οι ταινίες της έχουν κερδίσει βραβεία στο Φεστιβάλ Ινδονησιακού Κινηματογράφου της Μελβούρνης και στο 15/15 Film Festival.

Sarah Pink

H Σάρα Πινκ είναι Διακεκριμένη Καθηγήτρια στο Σχέδιο και την Εθνογραφία των Μέσων και Διευθύντρια στο Κέντρο Ψηφιακής Εθνογραφικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο RMIT της Αυστραλίας. Το 2016-17 υπήρξε Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Knowledge Foundation στο Πανεπιστήμιο Χάλμσταντ της Σουηδίας. Πρόσφατα, συμμετείχε στη συγγραφή των βιβλίων Anthropologies and Futures (2017) και Making Homes (2017).