Επιστροφή στην Τσάνγκα

Ο Toreto ole Koisenge μεγάλωσε ως βοσκός στη φυλή των Μασάι και από την παιδική του ηλικία ονειρεύεται κοπάδια. Όταν ο κινηματογραφιστής Peter Biella επισκέφτηκε για πρώτη φορά το σπιτικό του το 1980, ο Toreto είχε πάνω από εξακόσια ζώα. Σήμερα στο κοπάδι του υπάρχουν μόνο είκοσι. Ο κόσμος των κτηνοτρόφων Μασάι έχει συρρικνωθεί από τότε που η κυβέρνηση της Τανζανίας απαγόρευσε τις εποχιακές μετακινήσεις των κοπαδιών και τους υποχρέωσε να παραμένουν σε μόνιμους καταυλισμούς. O Toreto ole Koisenge, ηλικιωμένος πια, δεν ονειρεύεται κοπάδια. Στον καινούργιο αυτό κόσμο με τις ταραχώδεις αλλαγές, πώς μπορεί να δημιουργήσει μια ζωή που θα προσφέρει στα παιδιά του σοφία, ανθρωπιά και ελπίδα; Η ταινία “Επιστροφή στην Τσάνγκα” ακολουθεί τις ζωές των μελών της ευρύτερης οικογένειας του Toreto από δύο χρονικά σημεία ανάμεσα στα οποία μεσολαβούν τριάντα χρόνια. Η ταινία αντλεί υλικό από περισσότερες από 6.000 ασπρόμαυρες φωτογραφίες και από εκατοντάδες ηχογραφήσεις, που δημιουργήθηκαν το 1980. Αυτές οι εικόνες, συνδυασμένες με σύγχρονο κινηματογραφικό υλικό, συνθέτουν ένα βαθιά προσωπικό πορτρέτο της οικογένειας σε ένα ταξίδι που κράτησε τρεις δεκαετίες, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από βίαιες αλλαγές.

Leonard Kamerling

O Leonard Kamerling είναι Επιμελητης Ταινιών στο Μουσείο του Πανεπιστημίου της Αλάσκας. Έχει αναλάβει την παραγωγή πολλών βραβευμένων ταινιών σχετικά με τις ιθαγενείς κουλτούρες της Αλάσκας και τα ζητήματα των ιθαγενών.

Peter Biella

O Peter Biella διευθύνει το Πρόγραμμα Οπτικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Έχει γυρίσει ταινίες στις ΗΠΑ, την Αίγυπτο, την Κόστα Ρίκα, το Περού, τη Ρουμανία και την Αϊτή. Πρόσφατα συνεργάστηκε με τους Μασάι στην παραγωγή “trigger films” που προωθούν την ενημέρωση σχετικά με τον ιό HIV.