Βιογραφίες της Πάλης

To “Biographies of Struggle” είναι ένα ντοκιμαντέρ που αναλύει την μακροβιότερη απεργία εργατών χαλυβουργίας στην Ιταλία από την τελευταία εργατική αναταραχή της δεκαετίας του ’80. Το εργοστάσιο Terni ThyssenKrupp υπό την απειλή απόλυσης 550 ατόμων και μερικής παύσης είναι το πλαίσιο στο οποίο 11 συμμετέχοντες εκφράζουν τις διιστάμενες σκέψεις και απόψεις για την συνεχιζόμενη 7μηνη διαφωνία και 45ήμερη απεργία. Αντλώντας από τις βιογραφίες και τις εργασιακές τους εμπειρίες, οι πρωταγωνιστές απεικονίζουν ένα κατακερματισμένο πορτρέτο μιας από τις παλαιότερες ιταλικές εργατικές κοινότητες, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζονται την τοπική εργατική δύναμη από την λογική καπιταλιστικού κέρδους από την πολυεθνική. Η ταινία συνδυάζει το υλικό των συμμετεχόντων και τις παρατηρήσεις του ανθρωπολόγου για να δημιουργήσει μια οπτική αναπαράσταση της κοινότητας των εργατών, των ιεροτελεστιών τους και των «περασμάτων» κατά τη διάρκεια της εξελισσόμενης διαμάχης που στοχεύει στο να υπερασπιστεί τις δουλειές τους, ενώ ταυτόχρονα αμφισβητεί την ιστορία τους και τις κατασκευασμένες τους ταυτότητες.

Greca Campus

Η Greca Campus γεννήθηκε το 1983 στο Τέρνι της Ιταλίας. Είναι freelance σκηνοθέτης και χειριστής κάμερας. Από το 2006, επικεντρώνεται σε πρότζεκτ που αφορούν τα δύο αγαπημένα της είδη: ζωντανή μουσική και κοινωνικά ντοκιμαντέρ.

Matteo Saltalippi

Ο Matteo Saltalippi γεννήθηκε το 1982 στην Περούτζια της Ιταλίας. Είναι διδακτορικός υποψήφιος στο Goldsmiths University of London και σκηνοθέτης. Οι δουλειές του επικεντρώνονται στην τέχνη, την εργασία και την Οπτική Ανθρωπολογία.