Θα πέσει περισσότερη γη

Για τον Βίτο και την οικογένειά του, η επισφάλεια είναι η καθημερινή πραγματικότητα στην Rocinha. Κάποιες μέρες ακούγονται πυροβολισμοί γύρω από τις καλύβες που συνωστίζονται στο απότομο ορεινό τοπίο του Ρίο. Εκείνες τις μέρες, η οικογένεια κουλουριάζεται στο δάπεδο της μικροσκοπικής καλύβας, μέχρι οι πυροβολισμοί να σταματήσουν. Άλλες μέρες, ο Βίτο παρατηρεί την καλύβα, που αποτελεί σπίτι και καταφύγιο για την οικογένειά του, ώστε να καταλάβει αν οι εύθραυστοι τοίχοι θα κρατήσουν τη στέγη για μία ακόμα μέρα ή αν θα πέσει περισσότερη γη. Στην καρδιά αυτής της φαβέλας, στην οποία οι συγκρούσεις περισσεύουν, το προσωπικό στοιχείο είναι πολιτικό. Η επισφάλεια της καθημερινής ζωής αντικατοπτρίζεται στην επισφάλεια των κτηρίων της φαβέλας, η οποία κάθε μέρα μοιάζει έτοιμη να καταρρεύσει. Αλλά αυτή είναι η ζωή στην Rocinha, και όταν μία διαφορετικού τύπου τραγωδία χτυπά τον Βίτο, γινόμαστε μάρτυρες της επιμονής και της δύναμης αυτής της κοινότητας.

Lee McKarkiel

Ο Lee McKarkiel εργάζεται περισσότερο από μία δεκαετία στην ανεξάρτητη και εμπορική κινηματογραφική βιομηχανία, καθώς και στον τομέα των συμμετοχικών μέσων, ως επαγγελματίας μοντέρ, βοηθός σκηνοθέτη και, πιο πρόσφατα, σκηνοθέτης. Ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας με τη βραβευμένη εταιρεία συμμετοχικών μέσων Hi-8us. Για εφτά χρόνια εργάστηκε σε διάφορα πρότζεκτ ως μοντέρ, επιμελητής και παραγωγός. Στη συνέχεια, υπήρξε βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία “Almost Adult” του βραβευμένου με BAFTA Yousaf Ali Khan. Έκτοτε, εργάζεται ως μοντέρ σε ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.

Sam Liebmann

Ο Sam Liebman είναι σκηνοθέτης, μοντέρ και οπερατέρ ντοκιμαντέρ, ενώ συνεργάζεται με διεθνείς ΜΚΟ και ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής. Έχει εργαστεί σε περιοχές έντονων κοινωνικών συγκρούσεων και πολιτικής αστάθειας, όπως η Παλαιστίνη, το Ισραήλ, το Μπαγκλαντές, η Καμπότζη, το Νεπάλ και η Σιέρα Λεόνε. Το 2009 έζησε για έξι μήνες στη Rocinha, όπου συμμετείχε εθελοντικά στη διοργάνωση κινηματογραφικών εργαστηρίων, συνεργαζόμενος με μια τοπική ΜΚΟ για τα δικαιώματα της γυναίκας. Ο Sam γύρισε το πρώτο του ντοκιμαντέρ με τίτλο “Voices Across the Wall” το 2007. Το ντοκιμαντέρ είχε ως θέμα τη ζωή στο Ισραήλ και στις κατεχόμενες περιοχές της Παλαιστίνης και ήταν η επίσημη επιλογή του London International Documentary Festival 2009 και του Φεστιβάλ We The People 2014. Αυτό το διάστημα σκηνοθετεί μαζί με άλλους ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τους νόμους που διέπουν το καθεστώς χρήσεως γης στη Σιέρα Λεόνε (με τη χρηματοδότηση του Sundance). Παράλληλα, σκηνοθετεί ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την ισότητα των φύλων στη Σιέρα Λεόνε. Το 2017 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακό του στις Ισραηλίτικες Σπουδές στο SOAS του Λονδίνου.