Call for films

20/02/17
Νέα

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, συνεχίζοντας τη διερεύνηση του κόσμου μέσα από την ανθρωπολογία και την εικόνα, απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή ταινιών που έχουν δημιουργηθεί από ανθρωπολόγους (ή ειδικούς συγγενών κλάδων), καθώς και φοιτητικών ταινιών που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ερευνητικών εργασιών.

Το Φεστιβάλ αναζητεί:

– φοιτητικές ταινίες ανθρωπολόγων (ή επιστημόνων συναφών ακαδημαϊκών πεδίων) οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ως διπλωματικές εργασίες ή ως μέρος τους.

– ταινίες ανθρωπολόγων (ή επιστημόνων συναφών ακαδημαϊκών πεδίων) οι οποίοι συνεχίζουν την κινηματογραφική τους αναζήτηση μετά από την απόκτηση του μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού τους τίτλου.

– ταινίες επαγγελματιών κινηματογραφιστών ή φοιτητών σχολών κινηματογράφου οι οποίοι συνεργάστηκαν με ανθρωπολόγους ή άλλους κοινωνικούς επιστήμονες για τη δημιουργία της ταινίας τους.

Δεκτές γίνονται οι αιτήσεις για ταινίες που έχουν ολοκληρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 1η Ιουλίου 2017.

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής (θα τη βρείτε εδώ: docpdf) και να την στείλετε μαζί με ένα ιδιωτικό link από online screener της ταινίας στο [email protected].
Εναλλακτικά μπορείτε να ταχυδρομήσετε ένα DVD της ταινίας στην ακόλουθη διεύθυνση:

Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας Τ.Θ. 66009
15501 Χολαργός
Αθήνα

*Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει περάσει. Ραντεβού το Νοέμβριο στο 8ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας – Ethnofest!